Poëzieroute door de Rottige Meente

Door Margo Pelgrom, maandag 8 juli 2013 9:33
Groot succes!

Poëzieroute door natuurgebied de Rottige Meente

Nijetrijne.  Zondag 7 juli 2013 vond de eerste editie van de Poëzieroute voor fietsers en voetgangers door natuurgebied de Rottige Meente plaats. Dwars door dit prachtige natuurgebied  lopen poëzieroutes voor fietsers en wandelaars, waarbij je op eigen gelegenheid van optreden naar optreden kon gaan.  Zelfs per boot was een deel van de route af te leggen.  Je kon zelf kiezen uit verschillende afstanden en de route in eigen tempo afleggen. Onderweg kon je dan stoppen bij de verschillende optredens van dichters en muzikanten. Om half vijf vonden de laatste optredens plaats bij de Tentepolle in Nijetrijne.
Het is de eerste editie van de poëzieroute in deze opzet. In de Rottige Meente wordt al jaren veel georganiseerd op cultureel gebied, zo waren er al eerder kunstroutes, en bekend zijn de opera's van Spanga en Nijetrijne. Het doel van de poëzieroute is een uniek samengaan van prachtige poëzie en bijzondere natuur. De Rottige Meente is een mozaïek van water en land, riet en trilvenen, bloeiende graslanden en petgaten, met een uitbundig planten- en dierenleven.
Het festival Poëzie in de Rottige Meente wordt georganiseerd door de gelijknamige stichting in samenwerking met Staatsbosbeheer, de beheerder van het gebied. De gemeente Weststellingwerf steunt het initiatief. Meer informatie vindt u op de website www.cultuurinderottigemeente.nl 

Een optreden onderweg

 

Het afsluitend optreden bij de Tentepolle

 

Luisteren is soms erg vermoeiend.

Foto's Hans Brandsma

Mede mogelijk gemaakt door