32ste Buurtvolleybaltoernooi

Door Margo Pelgrom, woensdag 11 februari 2015 9:59
afgelopen zaterdag 7 februari in sporthal de Schakel...

Op zaterdag 7 februari werd alweer voor de 32ste keer het buurtvolleybaltoernooi gehouden in sporthal de Schakel te Munnekeburen.

Voor dit toernooi hadden zich 15 recreatieteams opgegeven. De deelnemers kwamen voornamelijk uit de Veenpolder, maar er hadden zich ook weer teams van buiten de polder aangemeld. Rond half twee werd de finale ingezet en streden de winnaars van de 3 poules in de eindstrijd.

Uit poule A waren dat de Motorbolles aangevoerd door Matthieu Hofstra, uit poule B Janines dreamteam, aangevoerd door Symen Oenema en uit poule C de Sjenkies onder aanvoering van Ria van Leijen.

Na 3 finalewedstrijden bleken de teams allemaal 3 punten te hebben, er kon dus gesteld worden dat ze aan elkaar gewaagd waren.

Na het tegen elkaar afwegen van winstpunten tegen verliespunten  zijn de Sjenkies er met de uiteindelijke winst vandoor gegaan, gevolgd door Janines dreamteam en als nummer 3 de Motorbolles.

De overwinning van de Sjenkies ging nog niet zonder slag of stoot, in de wedstrijden liepen 2 deelnemers fikse blessures op,  waardoor er 3 mensen in moesten vallen.

De buurtvolleybalcommissie kijkt terug op een gezellige sportieve dag. Helaas loopt elk jaar het aantal deelnemende teams terug, dus werk aan de winkel voor de commissie. Aan de reacties te merken zou men het spijtig vinden dat een al zo traditioneel toernooi (32 jaar!!!!) zou ophouden te bestaan.

 

Mede mogelijk gemaakt door