Brainstormavond Plaatselijk Belang

Door Hans Brandsma, dinsdag 24 februari 2015 15:47
Door Caroline Brandsma

Het Plaatselijk Belang heeft afgelopen donderdag een brainstormavond gehouden voor de inwoners van Spanga, Munnekeburen en Scherpenzeel. Tijdens deze avond konden de bewoners aangeven hoe de dorpen er wat hun betreft uit moeten komen te zien. De discussie werd op gang gebracht aan de hand van een aantal onderwerpen waarop de aanwezige dorpsbewoners konden reageren.

  Openbaar Vervoer, Werk en Veiligheid
De splitsing bij de Oldelaamsterbrug zorgt regelmatig voor gevaarlijke verkeerssituaties. Er wordt hard gereden en het zicht is minimaal. Met een aantal verkeersborden en duidelijke belijning kan er veel verbeterd worden. Ook de kruising bij de Pieter Stuyvesantweg blijft onoverzichtelijk en een rotonde kan hier uitkomst bieden. Voor de leefbaarheid en economische kracht van ons gebied is de aanleg van snel internet (glasvezel!) van cruciaal belang. Hiermee kunnen we de bedrijven (meer dan 100 in onze regio) ook in de toekomst behouden. Voor de bedrijven zou er ook een bedrijventerrein beschikbaar moeten komen. Nu zitten ze vaak nog op onlogische plaatsen, zoals bijvoorbeeld de transportbedrijven die met vrachtwagens door het dorp rijden.

  Groenstructuur/Milieu

Het aangezicht van het dorp laat te wensen over. Het prachtige pand van café De Veenhandel is in vervallen staat en ook de tijdelijke bewoning aan de Pieter Stuyvesantweg is voor de aanwezige dorpsbewoners een doorn in het oog. Er is weinig parkeergelegenheid voor auto’s. Het standbeeld van Pieter Poot komt beter uit met verlichting en bijvoorbeeld een fraai hek eromheen. Bij sporthal De Schakel zal een afvalplein komen waar ook de afvalcontainer die nu bij de speeltuin staat, naartoe verplaatst zal worden.

  Zorg en Welzijn

Er vinden al mooie initiatieven plaats, zoals de werkgroep ‘Samendoen’ die de dorpsmoestuin onderhoudt en markten organiseert. Ook de nieuwe bestemming van de supermarkt ’t Treffen kan een goede functie vervullen. Met zulke initiatieven blijven we als gemeenschap betrokken bij elkaar. Ook laten we als gemeenschap zien dat we zelf ook meehelpen aan de verbetering van de leefbaarheid van de dorpen. Natuurlijk zal de gemeente ook moeten blijven investeren in onze regio.

  De bewoners hebben tijdens deze bijeenkomst veel nieuwe ideeën aangedragen. Het Plaatselijk Belang kan op basis hiervan een dorpsvisie voor de komende jaren opstellen. In deze dorpsvisie worden de speerpunten benoemd die door het Plaatselijk Belang en eventueel andere commissies worden uitgevoerd. Hiermee zet het Plaatselijk Belang zich in voor de leefbaarheid van de dorpen in de breedste zin van het woord.

Meer informatie over het Plaatselijk Belang is te vinden op onder het kopje PB                           Voor grotere foto klik onderaan op paperclip.

Plaatselijk Belang SMSPlaatselijk Belang SMSPlaatselijk Belang SMSPlaatselijk Belang SMS

 

fotografie Hans Brandsma

Mede mogelijk gemaakt door