Burgemeester van Klaveren enthousiast

Door Margo Pelgrom, woensdag 19 maart 2014 8:15
over de Groene Kaart ....

Groene, sociale en levendige initiatieven van onderop, staan vanaf nu verzameld op de Groene Kaart Weststellingwerf.

Op de Veendijk in natuurgebied de Rottige Meente overhandigde GroenLinks lijsttrekker Gertrud van Leeuwen de Groene Kaart aan burgemeester Gerard van Klaveren. De burgemeester prijsde dit initiatief van GroenLinks om een Groene Kaart van Weststellingwerf te maken, die bekendheid geeft aan de

vele initiatieven van inwoners, kleinschalige bedrijven en instellingen die ervoor zorgen dat we prettiger kunnen leven.

Soms omdat er energie bespaard wordt en de natuur wordt versterkt, een andere keer omdat er samen wordt gewerkt aan ontmoeting en elkaar ondersteunen in moeilijke tijden, maar ook kunnen de initiatieven gewoon leuk, lekker en creatief zijn. Maar altijd komen ze van mensen in onze gemeente zelf en doen ze het samen, in hun dorp, wijk of buurt.

“De Groen Kaart biedt ook weer mogelijkheden voor nieuwe  initiatieven, zoals bijvoorbeeld een Dag voor alle Groene Kaart deelnemers”; aldus burgemeester van Klaveren. 

Met deze kaart wil GroenLinks Weststellingwerf allereerst bekendheid geven aan deze initiatieven van onderop. Ten tweede, door middel van deze kaart,

initiatieven met elkaar in contact brengen en kansen bieden voor samenwerken.

En ten derde anderen inspireren om ook de handschoen op te pakken.

Wanneer een initiatief nog niet op deze kaart vermeld staat, maar er wel op zou moeten, kan deze aangemeld worden op www.groenlinksweststellingwerf.nl

De kaart is bij boekhandel The Readshop Zwikstra in Wolvega en op de locaties van de deelnemers, gratis verkrijgbaar en digitaal beschikbaar op de website van GroenLinks Weststellingwerf.

GroenLinks vindt de initiatieven op de Groene Kaart belangrijk voor Weststellingwerf. Onze gemeente wordt daarmee leuker, leefbaarder en groener.

Ze zorgen voor een groen, sociaal en levendig Weststellingwerf!

Foto: Genomen op de Veendijk. Burgemeester van Klaveren en Gertrud van Leeuwen

Mede mogelijk gemaakt door