Buurtbuskaartje betalen met PINPAS

Door Immy Sloot, donderdag 28 december 2017 16:26
door de buurtbusvereniging

Arriva heeft bekend gemaakt dat buskaartjes met ingang van 1-1-2018 niet meer contant betaald kunnen worden. Een kaartje kopen kan nog wel, maar het moet met een pinpas betaald worden. Alle bussen van Arriva worden daarom voorzien van een pinapparaat. In de buurtbus van Buurtbusvereniging “De Westhoek” is op 23-12-2017 een pinapparaat ingebouwd, zoals bekend van gebruik in de horeca. Naar keuze van de passagier kan contactloos betaald worden als de pinpas daarvoor geschikt is of met het invoeren van de pincode.

 

Voor het betalen met pinpas worden buurtbuskaartjes (1-rit en 10-ritten tegen normaal of gereduceerd tarief) gebruikt zonder aangegeven waarde. Samen met een pinbon wordt het kaartje een geldig vervoersbewijs.

 

De buurtbuschauffeur kiest het gewenste kaartje, voorziet dat van een datumstempel, toetst het bedrag als centen in op het pinapparaat en draait het naar de passagier zodat die kan pinnen. Zodra de betaling door het apparaat geaccepteerd is, wordt een pinbon geprint die door de chauffeur aan het kaartje gehecht wordt.

 

Het reizen met gebruik een ov-chipkaart is in 2017 mogelijk gemaakt voor de buurtbus. Dat verandert niet.

 

De in maart 2017 aangepaste dienstregeling (Arriva lijn 108) geldt nu nog, ondanks dat de dienstregeling van de NS ingrijpend gewijzigd is. 

Mede mogelijk gemaakt door