Carnaval in de Veenpolder

Door Immy Sloot, donderdag 3 maart 2016 19:44
Alaaf in 't Honk

Na weken voorbereiding was het afgelopen zaterdag dan eindelijk zover, carnaval in de westhoek. De straatborden werden opgehangen, de slingers opgehangen en de verkleedkleding werd aangeschaft.

Munnekeburen en Scherpenzeel veranderden in Veenhappersgat. Piraten, cheerleaders, bouwvakkers en zusters kwamen naar ’t Honk om een gezellig avondje te carnavallen.  Zo’n 90 mensen kwamen dansen op de muziek van Square Melons. De sfeer zat er goed in! Prins Mebiuscus keek vanaf de zijkant toe hoe de menigte zichtbaar genoot. Met zijn hoge hoed bracht hij al zijn feestbeesten een shotje. Het rondje van prins carnaval!

De organisatie van het feest was benieuwd of carnaval in de westhoek wel zou aanslaan, en of er wel mensen verkleed zouden komen. Gelukkig was deze angst voor niks, want wat waren er veel mensen verkleed! Het was dan ook een hele klus om hier een winnaar uit te kiezen. De prijs voor best verkleedde man ging naar Matthieu Hofstra die in zijn gouden trainingspak zijn ouders en “schatje” Lianne wilde bedanken. De prijs voor best verkleedde vrouw ging naar Annemiek Rijpkema die ondertussen de helft van haar outfit al was verloren. Dit probleem hadden meer mensen, de volgende dag bij het opruimen kwamen we dan ook nog wat verdwaalde pruiken tegen.

Bedankt allemaal voor dit geslaagde feest! We zien jullie graag zaterdag weer bij het Honky’s darttoernooi!!

door Annemiek Brandsma, foto's fotograaf 't Honk

carnavalcarnavalcarnaval

Mede mogelijk gemaakt door