Dodenherdenking aan de Zeedijk

Door Immy Sloot, vrijdag 5 mei 2017 23:03
Bij monument Harmen Visser

Donderdagavond was de dodenherdenking aan de Zeedijk bij het monument van Harmen Visser.

Rina Veenstra van Plaatselijk Belang Scherpenzeel Munnekeburen Spanga heette iedereen welkom. De laatste jaren was de heer Van der Wheele, medeverzetsstrijder van Harmen Visser, ook bij de herdenking  aanwezig, zijn aanwezigheid maakte de herdenking speciaal, de heer Van der Wheele had elk  jaar weer een indrukwekkende toespraak. Hij kende Harmen Visser goed tijdens de oorlog.

Helaas was hij er deze herdenking zelf niet meer bij.  Op 9 april j.l. is de heer Van der Wheele overleden, zijn foto werd neergezet en er werd een kaarsje voor hem aangestoken.

De heer Cor Trompetter hield een toespraak namens de gemeente en legde vervolgens een krans.

Ook kinderen van de Aventurijn legden een krans bij het monument.

Jeugdleden van De Harmonie Wolvega en leden van fanfare Us Ideael-Nieuw Leven uit Echten speelden bij de herdenking en kinderen van de Aventurijn  droegen eigengemaakte gedichtjes/verhaaltjes voor.

Rina Veenstra vertelde nog kort het verhaal van Harmen Visser en vervolgens het persoonlijke verhaal van de heer Van der Wheele.

De heer Van der Wheele heeft ooit het initiatief genomen om allemaal rozen mee te nemen die elke bezoeker van de herdenking bij het monument kon leggen. Plaatselijk Belang heeft dit mooie initiatief overgenomen.

Na afloop van de plechtigheid legde iedere bezoeker een roos bij het monument.

(Foto’s Herman Broers)

4 mei4 mei4 mei

Mede mogelijk gemaakt door