Excursie Yakult-fabriek

Door Margo Pelgrom, zaterdag 28 februari 2015 10:14
Door Popkje van Veen

Excursie naar Yakult-fabriek in Almere

                                                                            Door: Popkje van Veen

Op initiatief van de “Vrouwen van Nu” werd er een excursie geregeld naar de Yakult-fabriek in Almere. De kosten voor deze middag waren nul komma nul. De enige voorwaarde voor dit reisje was: De bus moet vol!! Die missie is geslaagd want de bus was gevuld tot de laatste stoel met leden, introducees, partners, leden van het zangkoor en enkele dames van Vrouwen van Nu uit Oldemarkt.

Bij aankomst in Almere werden we verwelkomd met een bakje koffie.

Daarna was er een presentatie over het ontstaan en de historie van het drankje Yakult. De werking is in grote lijnen als volgt:

In de darmen zitten foute maar ook goede, noodzakelijke bacteriën. Die laatste groep wordt versterkt door speciale melkzuurbacteriën. De Lactobacillus Casei Shirota, ontdekt in Japan, kan de darmen levend bereiken en daar de foute bacteriën te lijf gaan. In elk flesje zitten 6,5 miljard van deze speciale bacteriën!! Ze zorgen voor een goede darmflora en dus voor een gezonde darmwerking.

Als proef mochten we kiezen uit drie verschillende smaakjes die allen dezelfde werking hebben. Prima smaakje, maar de werking daar heb je op dat moment geen idee van. Vanaf een glazen galerij konden we een kijkje nemen in de fabriek waar het proces van begin tot eind te volgen was. Bij het afscheid kregen we allemaal een goodybag met flesjes, genoeg voor drie weken. Pas daarna kunnen we beoordelen of dit reisje ons lichaam goed heeft gedaan. Het was in ieder geval een zeer interessante middag en een leerzame voeding voor de geest.

 Foto's

 

Mede mogelijk gemaakt door