Expositie van Egbert v.d. Meer en Hans Smeink

Door Immy Sloot, zondag 21 mei 2017 11:22
In De Kijkzaal in Wolvega

 

Vanaf 15 mei tot en met 24 juni is er een expositie van Egbert van der Meer en Hans Smeink in De Kijkzaal in Wolvega.

Beide zijn al vanaf hun jeugd bezig met tekenen en schilderen.

Hans heeft de vakopleiding schilder gevolgd en is door zijn oom opgeleid tot glazenier. Hij is nog steeds werkzaam als glazenier en maakt glas in lood en gebrandschilderde ramen.  Ook heeft hij les gehad in tekenen en schilderen op de kunstnijverheidsschool in Hilversum en verschillende cursussen gevolgd in teken en schildercursussen bij beeldend kunstenaars. Hij schildert meestal in aquarel, maar ook in acrylverf, zijn onderwerpen zijn divers.

Egbert heeft tijdens zijn opleiding op de P.A. zijn talent voor tekenen, schilderen en het maken van beelden verder ontwikkeld en is daarin goed begeleid door zijn docenten. Ook heeft hij een opleiding gevolgd voor de L.O.-akte tekenen. Hij heeft zich vooral gespecialiseerd in aquarel, acryl en pentekeningen.

Werkstukken waarin de werkelijkheid wordt benaderd hebben zijn voorkeur. De onderwerpen hebben voornamelijk betrekking op de natuur in De Grote Veenpolder.  Egbert heeft ook cursussen gevolgd bij enkele beeldend kunstenaars en die hebben voor hem een vernieuwende en verfrissende uitwerking gehad.

Samen hopen Hans en Egbert als “schildermaten”nog lang aan hun technieken te werken.

Foto's Dirk Steringa

biebbiebbiebbiebbiebbieb

 

Mede mogelijk gemaakt door