Gemeente Weststellingwerf

Door Margo Pelgrom, maandag 3 november 2014 12:00
Fairtrade-proof...

MUNNEKEBUREN - De werkgroep die ijvert voor de Fairtrade-status voor de gemeente Weststellingwerf gaf woensdagmiddag in Life & Nature Centrum De Rietnymf in Munnekeburen extra cachet aan de Nationale Fairtrade Week door op feestelijke wijze stil te staan bij de uitreiking van het certificaat Fairtrade-proof aan een 17-tal ondernemers en maatschappelijke instellingen uit de eigen gemeente door wethouder Frans Kloosterman.

Hiermede voldoet Weststellingwerf  aan de criteria om de Fairtrade-status aan te kunnen vragen. Daarmee  levert  de gemeente  een belangrijke bijdrage  aan de intentie van het Provinciebestuur om  in 2015 mogelijk de eerste Fairtrade provincie van ons land  te worden.  Zowel voorzitter Fred Thuis van de werkgroep als wethouder Kloosterman toonden zich erg ingenomen met  de resultaten van de op 11 april door vrijwilligers van de Wereldwinkels in Wolvega en  Noordwolde uitgevoerde nulmeting als eerste aanzet voor het binnenhalen van deze status. 

Zij  prezen de aanwezige ondernemers en instellingen  dan ook voor hun inzet en enthousiasme om op deze wijze een bijdrage te willen leveren aan maatschappelijk betrokken en verantwoord ondernemen.  Naast de gecertificeerde bedrijven  en instellingen-  in een aparte bijlage vermeld- zullen er binnenkort ook nog een aantal oorkondes worden uitgereikt  aan  bedrijven die zich tijdens de uitwerking en het vervolg van deze nulmeting onderscheidden op het gebied van duurzaamheid. 

Mede mogelijk gemaakt door