Infopunt Culturele Hoofdstad geopend in Scherpenzeel

Door Immy Sloot, woensdag 25 oktober 2017 20:47
door Afke Kester

 

‘Iedereen hier kent Opera Spanga maar dat die in het hoofdprogramma staat van Culturele Hoofdstad Leeuwarden Fryslân 2018 beseft men vaak niet. Daarom is het zo leuk dat er nu een Infopunt in Scherpenzeel is”, vindt Magryt Keuning van et Proeme Nust in Scherpenzeel.

Op zaterdag 15 oktober  hebben de regio-ambassadeurs Sippe Bron en Afke Kester het Infopunt in et Proeme Nust ingericht. Behalve wat gratis uitdeelmateriaal is er allerlei informatie te vinden over LF2018 en activiteiten die in 2018, ook in Weststellingwerf, gaan plaatsvinden. Vers van de pers ligt er ook het magazine bij de presentatie van het programma in Leeuwarden werd uitgedeeld.

Daarin lezen we het waarom van Culturele Hoofdstad Leeuwarden Fryslân 2018. Het gaat over alles wat ons als gemeenschap bindt. Wat vinden we waardevol? Wat zijn de uitdagingen waar we de komende jaren voor staan? Als de wereld om ons heen verandert, wat willen we dan meenemen naar die nieuwe tijd? Zijn we een open of een gesloten gemeenschap? Wie en wat wil Friesland, willen wij zijn? Al die honderden kleine en grotere projecten die volgend jaar op het programma staan en al de ideeën die daar achter zitten, zetten ons allen aan het denken, aan het dromen misschien of zetten ons aan tot actie. Het lied dat speciaal voor LF2018 is geschreven zegt het heel treffend: “Zet je tanden in een nieuwe tijd.” Dus: denk mee, doe mee, geniet mee.

Men kan zich opgeven voor de Nieuwsbrief van de Culturele Hoofdstad via:

  • Een lijst in het Proeme Nust waarop men het mailadres kan achterlaten
  • Rechtstreeks via www.2018.nl, zoeken op nieuwsbrief
  • Een mailtje naar a.kester@planet.nl voor de regionale Nieuwsbrief van de eigen Weststellingwerfse nieuwtjes en berichtjes

 proemenustproemenust

Mede mogelijk gemaakt door