Koningsdag in de Veenpolder

Door Immy Sloot, donderdag 28 april 2016 19:21
door Renske Tjeerdsma

Op Koningsdag is er een vrijmarkt gehouden, georganiseerd door de Plaatselijke Belangen in samenwerking met Et Proeme Nust. Vanwege de weersvoorspelling is de vrijmarkt verplaatst naar binnen en konden de kleedjes ook onder een overkapping en deels in het magazijn gelegd worden. De opkomst was boven verwachting en gelukkig was er  genoeg ruimte voor iedereen. Naast de vrijmarkt was er vertier voor jong en oud. Zo kon er ‘Pieter Poot’ worden gestaan, werd er geschminkt en op de bovenverdieping  waren oudhollandse spelen opgesteld.  Binnen in Et Proeme Nust waren er diverse schaphouders aanwezig met een kraam en ook de AED nam plaats om voorlichting te geven.

De zusjes Christa en Andrea Hetebrij vielen samen met hun nichtje Carlijn Hetebrij in de prijzen vanwege hun mooie ‘koningsdagkostuum’ .  De fraaiste uitdossing onder de volwassen kleedjesverkopers werd toegekend aan Gea Hetebrij.

De wisselbokaal voor ‘Pieter Poot  Staan’ is gewonnen door Vera van der Linde met een imponerende tijd van 13.45 seconden! Aan het eind van de ochtend mochten jonge vrijmarktdeelnemers een zakje friet met appelmoes halen bij de Rijdende Snackerie van Anneke Slagter. Rond het middaguur vertrokken de ‘verkopers’ weer huiswaarts. De meesten met een gevulde maag en hopelijk een net zo goed gevulde beurs. 

De plaatselijke Belangen en Et Proeme Nust willen alle vrijwilligers bedanken die hebben geholpen deze vrijmarkt mogelijk te maken!

foto's Dirk Steringa

koningsdagkoningsdagkoningsdagkoningsdagkoningsdagkoningsdagkoningsdagkoningsdagkoningsdag Laatste 2 foto's: Renske Tjeerdsmakoningsdag

Mede mogelijk gemaakt door