Langelille 50 jaar dorpsstatus

Door Hans Brandsma, zondag 5 oktober 2014 6:57
Start feestelijkheden met bloemen planten.

Op vrijdagmiddag 3 oktober om werd door wethouder Frans Kloosterman het startsein gegeven voor de aanplant van kleurrijke vaste planten en bloembollen in Langelille. Bewoners, leerlingen van basisschool “De Aventurijn” en gemeente staken gezamenlijk de handen uit de mouwen. Dit gebeurde ter hoogte van de speeltuin aan de Kerkeweg. De actie werd afgesloten met een kleine versnapering in de feesttent. Zaterdagmiddag waren er spelletjes voor de kinderen en daarna een barbecue.

50 jaar dorpstatus

Het 50-jarig jubileum kwam vorig jaar min of meer toevallig ter sprake tijdens de ledenvergadering van plaatselijk belang. Het bestuur kon toen nog niet bevestigen of dat werkelijk het geval was. De aanwezige wethouder Jack Jongebloed zegde toe dit uit te laten zoeken en inderdaad: na meerdere verzoeken vanuit Langelille besloot de gemeenteraad in november 1963 om het dorp in 1964 de dorpsstatus toe te kennen (niet wetende dat Langelille zou uitgroeien tot Handelshoofdstad van 2010 volgens Marktplaats.nl).

Langelille 50 jaarLangelille 50 jaarLangelille 50 jaarLangelille 50 jaarLangelille 50 jaarLangelille 50 jaarLangelille 50 jaarfotografie Hans Brandsma

Mede mogelijk gemaakt door