Muzikale raamvertelling in PKN kerk

Door Immy Sloot, dinsdag 10 juli 2018 14:16
door Lenus van der Broek

In de PKN kerk Scherpenzeel-Munnekeburen was zaterdagavond een muzikale raamvertelling door Frans Orti en in samenwerking met Choral onder leiding van Henk Ruiter. De voorstelling ging over over Chagall, de schilder en de liefde. Dit alles in het kader van “De Culturele Hoofdstad 2018″.

Choral

Het repertoire van Choral kenmerkt zich door de lichtvoetige toonzetting, de haarzuivere zangprestatie en de theatrale presentatie. ‘Eigen mensen’, componist Henk Ruiter en tekstschrijvers Jan Blei en Frans Ort, maken grotendeels het voornamelijk Nederlandse repertoire.

Marc Chagall

Marc Chagall (7 juli 1887, Vitebsk – 28 maart 1985, Saint- Paul-de-Vence) behoort tot de grootste beeldende kunstenaars van de twintigste eeuw. Zelf had hij er geen moeite mee zich te scharen onder de grootste westerse kunstenaars aller tijden. Zijn kleurgebruik is fabelachtig en nauw verbonden met de betekenis die wij — vaak onbewust — toekennen aan de vele kleuren en kleurcombinaties. Beelden en kleuren spreken daarom breed aan en zijn niet voorbehouden aan een selecte groep van kunstliefhebbers en -kenners.

(Foto’s: Lenus van der Broek)

 chantalchantalchantalchantal

Mede mogelijk gemaakt door