Oogstfeest dorpstuin

Door Immy Sloot, zondag 4 september 2016 10:16
door Lenus van der Broek


Enkele tientallen bezoekers vierden zaterdagavond in de Dorpstuin achter de Landerij in Scherpenzeel het Oogstfeest. Er kon worden aangeschoven voor een hapje en een drankje. Er werd zoveel mogelijk van de dorpstuin gegeten. Er werden volop frietjes van eigen gekweekte aardappelen geserveerd. Nieuw dit jaar was de tomatensoep en brandde de oven voor zelfgemaakte pizza’s met o.a. ui en paprika. Ook was te zien wat je allemaal met vruchten kunt maken, zoals bijvoorbeeld sap.

Tijdens het derde oogstfeest trad het a capella kwartet Kobalt op. Michiel, Jochem (uit Munnekeburen) Milou en Jacqueline zingen a capella, veel eigen arrangementen van bestaande liedjes maar ook eigen nummers. Ze hebben een breed aanbod van liedjes, van pop tot jazz tot musical.

"Ook dit jaar hebben we een goede oogst gehad. We verbouwen diverse biologische groenten en er is een bloementuin. Sinds dit jaar gebruiken we ook de kas achter het huis van Margo en Dennis. Hier groeit o.a. kousenband, tomaat, peper, paprika, meloen. Op dit moment kun je op de tuin uien, bieten, wortelen, courgette en diverse kruiden oogsten", aldus de leden van de dorpstuin.. Meer info: www.samendoenwesthoek.nl
(Foto: Lenus van der Broek)

oogstfeest

 

oogstfeestoogstfeestoogstfeestoogstfeest

Mede mogelijk gemaakt door