Opera Nijetrijne klaar voor de première

Door Immy Sloot, zondag 12 augustus 2018 11:09
door Lenus van der Broek

Nijetrijne – De artiesten  van de opera ‘Orlando de Razende’ in Nijetrijne zijn klaar voor de première volgende week. De generale repetitie werd zaterdagmiddag gespeeld. Het is voor de 18e maal dat Opera Nijetrijne een voorstelling in de openlucht aan de Scheene in het Natuurpark de  Rottige Meente organiseert. Niet alleen langs de Scheene, ook in de Scheene werd af en toe gespeeld. Alle tien voorstellingen zijn uitverkocht.

Uitvoerend producent Yvon Scheper is blij met een vaste groep bezoekers, de 800 Vrienden van Opera Nijetrijne. Er worden rond de 2200 bezoekers verwacht.

Razende Roeland

Opera Nijetrijne voert van 14 tot en met 26 augustus de opera ‘Orlando de Razende’ op. Orlando/Roeland, bijgenaamd de razende Roeland, was de dapperste ridder van Karel de Grote, die onder meer voorkomt in het Chanson de Roland uit de twaalfde eeuw. Het verhaal van Orlando vertelt op archetypische wijze over de mens en zijn omgang met de liefde.

Opera Nijetrijne verplaatst de opera van Haydn naar natuurgebied De Rottige Meente en maakt er een Nederlandstalig, sprookjesachtig spektakel van, dat zich zowel op de wal als in het water van het riviertje de Scheene afspeelt. Orlando paladino was tijdens zijn leven Haydn’s populairste opera. De regie is in handen van Nynke van den Bergh en Vaughan Schlepp is muzikaal leider en speelt piano. Zie ookwww.operanijetrijne.nl.

(Foto’s: Lenus van der Broek)

opera nijetrijneopera nijetrijneopera nijetrijneopera nijetrijneopera nijetrijne

Mede mogelijk gemaakt door