RTL 4 filmt Mayrkuur in Zonneroos

Door Margo Pelgrom, donderdag 11 juni 2015 15:25
Tekst en Foto's Rob de Wind

 

RTL 4 filmt Mayrkuur in Zonneroos

De Mayrkuurweek, georganiseerd door de artsen Margriet Oussoren en Nina Weiss bij de Zonneroos in Munnekeburen, was voor het RTL 4 aanleiding om daarvan op 3 juni uitgebreid filmopnamen te maken.

De Oostenrijkse arts Franz Mayr (1875-1965) kwam er achter dat bij vrijwel iedereen de spijsvertering verstoord was. Nadat bij hen de darmfunctie hersteld was verdwenen de ziekten als ‘vanzelf’. Met die wetenschap ontwikkelde Mayr de reinigingskuur. 

Het RTL tv programma LifestyleXperience, gepresenteerd door Soesja del Monte Lyon, dat op 26 juli aanstaande wordt uitgezonden, zal uitgebreid aandacht besteden aan de werkwijze en de behandelingen tijdens deze bijzondere kuurweek. De Mayrkuur helpt mensen met problemen aan de spijsverteringsorganen, luchtwegen, hart- en vaatziekten, huidaandoeningen en diabetes. De kuur werkt als een soort wonder medicijn. Maar het is niets meer dan een combinatie van rust, reiniging en lichaamsbeweging onder begeleiding van artsen.

Magriet Oussoren en Nina Weiss vertellen hierover dat door de kuur ziektemakende afvalproducten uit het lichaam worden verwijderd waardoor de gezondheid verbetert. De darm, de transportweg van ons voedsel, staat tijdens deze kuur centraal. Door de darm grondig te reinigen worden voedingsstoffen optimaal weer verteerd. Het lichaam haalt volop energie uit onze voeding en schadelijke stoffen worden weer beter afgevoerd. Het afweersysteem en het zelfreinigend vermogen van het lichaam worden na de kuur weer optimaal benut.

Een aantal weken per jaar organiseren de artsen de Mayrkuur, zoals nu in de Zonneroos. 

Je kunt dan genieten van massages, voetenbaden, maar ook gebruik maken van de sauna en het door zonnecollectoren verwarmde zwembad of lekker wandelen en fietsen.

Met zo’n kuurweek ben je ook even weg uit de dagelijkse beslommeringen.

RTL LifestyleXperience wil kijker kennis laten nemen van een andere manier van kijken naar je lichaam en gezondheid.

Mensen die aanvullend verzekerd zijn kunnen bij de zorgverzekeraar de artsen consulten geheel of ten dele declareren. In de laatste twee weken van september worden nog twee kurenweken gehouden bij de Zonneroos, waarvoor nog slechts een paar plaatsen beschikbaar zijn. Inlichtingen kuurweken: www.mayrtherapie.nl

 

Foto 1:              Presentatrice Soesja del Monte Lyon met op de achtergrond kuurgasten bij het zwembad van de Zonneroos, © foto Rob de Wind, Munnekeburen.

 

Foto 2:            Arts Nina Weiss onderzoekt een kuurgast terwijl haar collega Margriet

                        Oussoren toekijkt, © foto Rob de Wind, Munnekeburen.

Mede mogelijk gemaakt door