Sporters Westhoek in de problemen

Door Immy Sloot, vrijdag 14 juli 2017 15:45
De keuring en de nare gevolgen

De sporttoestellen in onze sporthal zijn gekeurd. Het is allemaal oud en er is niet veel, dat wisten we wel. Tijdens de keuring bleek hoe erg het is.  

Een deel van de spullen is 30 tot 50 jaar oud. Een kromme evenwichtsbalk, gevaarlijke korfbalpalen en nog wat zaken werden meteen afgekeurd. Een paar kleine problemen konden meteen gerepareerd worden. Het overgrote deel moet nog gerepareerd of vervangen worden ...

Ook bleek dat de inventaris niet meer van deze tijd is. Ouderwets, weinig mogelijkheden en grotendeels versleten.   

Samenwerking Polderhuus & Sparta Hygiëa

De stichting De Groote Veenpolder (’t Polderhuus) is eigenaar en dus verantwoordelijk, maar het geld ontbreekt om de problemen op te lossen. De gymnastiekvereniging, Sparta Hygiëa, en de basisschool zijn de belangrijkste (maar niet de enige) gebruikers van de sporttoestellen.

De gemeente huurt de sporthal voor de school en wil niet bij voorbaat extra geld bijleggen. Sparta wil graag dat de problemen snel worden opgelost maar heeft het geld ook niet liggen. Daarom hebben de stichting en Sparta samen een werkgroep opgericht. Die heeft de problemen geïnventariseerd, prioriteiten gesteld en een meerjarenplanning gemaakt.

We hebben al geld besteed aan enkele dringende en betaalbare reparaties. In juli wordt dit werk uitgevoerd. Zelf hebben we natuurlijk ook de handen uit de mouwen gestoken.  

Zoeken naar geld en middelen

Nu begint het zoeken naar geld en middelen. De gemeente heeft al aangegeven dat we niet op subsidie hoeven te rekenen tenzij we eerst zelf veel problemen hebben opgelost. Dat doen we op drie manieren.

  1. Praktische hulp. We vragen mensen en bedrijven om hulp bij renovatie van een sporttoestel. Denk bv. aan een mattenwagen die roestig is en waarvan de wielen vervangen moeten worden. 
  2. Tweedehands. We vragen andere verenigingen om overtollige toestellen. Bijvoorbeeld een gebruikte evenwichtsbalk overnemen voor een zacht prijsje (een nieuwe balk kost zeker € 3000,-)
  3. Geld ophalen. We kloppen aan bij verschillende fondsen en natuurlijk ook bij de bewoners van de Groote Veenpolder.

Turnles en schoolgym behouden!

Ook de jongste generatie moet op turnles kunnen en onze schoolkinderen moeten schoolgym in onze sporthal krijgen. Als we dat eenmaal verliezen omdat onze sporthal tekorten vertoond, komt het niet meer terug. We gaan ervan uit dat dit gaat lukken; zo is tenslotte het hele Polderhuus ontstaan. We zijn toch trots op onze gymnastiekvereniging die al meer dan een eeuw oud is!

Drie acties

We hebben nu drie doelen voor ogen waar we ieders bij hulp bij zoeken;

  1. € 1200,- voor renovatie klimtouwen en ringensets. Touwen en ringen hangen aan setjes wielen, de ‘wagens’. Die zijn tot op de draad versleten. Totaal € 1200,- 
  2. Renovatie mattenwagen. De wagen waarop onze lange mat ligt. Is vroeger speciaal voor ons gemaakt. Inmiddels zijn de wielen versleten en de kar zelf moet roestvrij en opnieuw gecoat worden.
  3. Een evenwichtsbalk. Hiervoor kloppen we aan bij andere gymnastiekverenigingen.  

 

Help mee! Mail naar bestuurdgv@kpnmail.nl of bel 06-15423988.

 

Bestuur               De Groote Veenpolder

Bestuur               Gymnastiekvereniging Sparta Hygiëa

door Ernst Duvert, secretaris stichting De Groote Veenpolder

 

Op de foto enkele "kapotte" toestellen. Eigen foto's.

sporthal

sporthalsporthal

Mede mogelijk gemaakt door