SUCCESVOLLE DEMONSTRATIE TEGEN LAAGVLIEGROUTES

Door Immy Sloot, maandag 7 mei 2018 12:19
door de Werkgroep Laagvliegroutes Friesland NEE

Vanuit de Veenpolder werd afgelopen donderdag 3 mei een succesvolle demonstratie uitgevoerd door de Werkgroep Laagvliegroutes Friesland NEE.

De organisatie van dit evenement lag in handen van Leo Koot en Flip Boer.

Na het welkomswoord door voorzitter Leo Koot vertrok de groep van ongeveer 60 mensen op de fiets vanaf de Sporthal in Munnekeburen via Scherpenzeel naar Wolvega.

Voorop reed een geluidswagen met knetterhard, snerpend vliegtuiglawaai, met achter het stuur een breed lachende Albert Westerhuis. De geluidsapparatuur werd

ons ter beschikking gesteld door Carlo van Technisch bedrijf Minnesma. 

Wanneer de stoet maneges met paarden passeerden werd het vliegtuig geluid uit gezet om deze dieren niet op stang te jagen.

Dankzij de top begeleiding van vriendelijke politiemensen, die met enthousiasme de wegen voor de demonstranten begaanbaar maakten, ging de tocht snel.

Na de gezellige fietstocht, waarbij het Tweede Kamerlid Lammert van Raan van de Partij voor de Dieren meefietste, sloten zich op het van de Sandeplein nog zo’n 100 demonstranten aan.

Voorzien van protestborden ging de tocht vervolgens te voet door de straten van Wolvega richting Gemeentehuis met voorop de geluidswagen van Albert. 

Verbijsterende blikken op deze koopavond, ontwaakt door het vliegtuiggebulder, vielen ons ten deel.

Tussendoor werd gestopt voor toespraken van Flip Boer en Lammert van Raan. 

Tot slot werd bij het Gemeentehuis het estafette spandoek getekend door leden van onze Gemeenteraad, uit andere Friese gemeenteraden en door een aantal Statenleden.

Hennie en Nico van Wegen zorgden ter plekke voor koffie, thee en koek.

 

Inmiddels zond Omrop Fryslan TV een live studiogesprek uit over de problematiek rond Lelystad Airport waarbij Leonhard Beijderwellen namens onze Werkgroep 'Laagvliegroutes Friesland NEE' aan het woord kwam.

Zijn gesprekspartner was hierbij Gedeputeerde Michiel Schier. In dit tv item werden de eerder gemaakte opnamen uitgezonden waarbij Leo Koot, Anne van Dongen, Flip Boer en Leonhard Beijderwellen enthousiast

protestborden maakten, zie foto.

Op zondag 6 mei komt Leo Koot live in de radio uitzending van Radio Central over de gehouden demonstratie en de laagvliegroutes.

 

De volgende estafette demonstratie zal zijn in Zwolle en het getekende spandoek zal aan het eind van de rit in Den Haag worden aangeboden.

 

Graag willen we iedereen hartelijk danken die deze demonstratie tot een succes maakten:

zoals onze gemeente die ons alle faciliteiten gaf zoals wegafsluitingen etc., de politie, Albert Westerhuis, Hans en Janny van de Perelaar, Carlo en tot slot Hennie en Nico van Wegen.

 

 laagvliegrouteslaagvliegrouteslaagvliegrouteslaagvliegroutes

Mede mogelijk gemaakt door