Thema-avond VKD ‘Initiatieven op het platteland’

Door Hans Brandsma, vrijdag 4 december 2015 19:04
door Lenus v.d. Broek

Thema avond VKDOndanks de economische recessie van afgelopen jaren en ontwikkelingen als krimp zijn er succesvolle initiatieven waar we van kunnen leren.

Dit was het centrale thema van de avond van de Vereniging Kleine Dorpen Weststellingwerf (VKD) in Et ProemeNust te Scherpenzeel.

Margreet van den Berg vertelde enthousiast over Izi TRAVEL fietsapp. Fietsers kunnen met behulp van een gratis te downloaden App op ontdekkingstocht in Weststellingwerf. Het agrarische karakter, natuur, cultuur en historie worden met audio en video momenten toegelicht.

Margo Pelgröm en Barry Vaartjes namen de belangstellenden mee in hun passie om een lunchroom, winkel, sportschool en escaperoom te starten.

Margryt Keuning en Herman Broers van Stichting Et Treff'n vertelden over de Oudheidskamer die wordt opgezet, de verbouwingen van Et ProemeNust en de financieringsaspecten.

Aan het eind van de avond prees Wethouder Jack Jongebloed de initiatiefnemers met hun activiteiten en wenste hen veel succes met het door ontwikkelen van hun plannen.

Zo'n 50 belangstellenden, bestaande uit bestuursleden van Plaatselijk Belangen, gemeenteraadsleden, vertegenwoordigers van Gemeente, Stichting  Doarpswurk, Rabobank konden terugkijken op een inspirerende en zeer geslaagde avond.

 

Mede mogelijk gemaakt door