Vaartocht in Rottige Meente tijdens expositie Dirk Kerst Koopmans

Door Immy Sloot, zaterdag 21 juli 2018 16:37
door Roel Vriesema

 De komende weken worden op onderstaande data vaartochten georganiseerd met de rondvaartpraam van Staatsbosbeheer en uitleg van de boswachter door het natuurgebied de Rottige  Meente. Tijdens deze tocht zal worden gevaren op de vroegere turfroute de  Scheene waar de bekende kunstenaar Dirk Kerst Koopmans aan  heeft gewoond.  Naast een prachtige natuurbeleving  tijdens de vaartocht  kunnen we uiteraard volop genieten van het decor waar ooit de zeldzame werken zijn gemaakt  door de kunstenaar. Voor en na de vaartocht bestaat de mogelijkheid om  de expositie van  te  bezichtigen in de werkschuur de  Tentepollle van Staatsbosbeheer  P. Stuyvesantweg 150  in Nijetrijne.

De tentoonstelling is ingericht door de stichting  Nobilus die de atelier nalatenschap van Koopmans beheert. Dirk Kerst Koopmans ( 1906-1998) wordt in de  volksmond ook wel genoemd de schilder van de  Scheene. Getoond wordt werk dat hij tussen 1932 en 1943 aan de  Scheene maakte , waar hij toen twee tenten had. In de ene tent woonde hij en in de andere was zijn atelier.

De vaartochten worden gehouden op donderdag 26, juli,  zaterdag 28 juli,  dinsdag 31 juli,  donderdag 2 augustus,  zaterdag 4 augustus, zondag 5 augustus, en zaterdag 11 augustus. Kosten zijn € 7,50  pp.  en opgave vooraf is noodzakelijk via  tel. 06-51046388  of  r.vriesema@staatsbosbeheer.nl

foto: Hans Brandsma

Mede mogelijk gemaakt door