Vogel staat centraal bij O.C. Hooymeijer

Door Immy Sloot, zondag 1 oktober 2017 17:17
door Lenus v.d. Broek

Tijdens de netwerkborrel in het Van der Valk Hotel in Wolvega hield kunstenaar Onno Hooymeijer uit Spanga vrijdagmiddag een korte inleiding over zijn werk. Hij ging ook in op de zin van het project Leeuwarden-Fryslân 2018, Cultureel hoofdstad van Europa. Hij plaatst in 2018 een bijzondere kunstwerk 'De kijkhut voor de niet-bestaande vogels van Natuurpark De Rottige Meente'. Hij toonde tijdens de bijeenkomst een replica van de kijkhut.

Beeldend kunstenaar O.C. Hooymeijer (Vlaardingen, 1958) studeerde in 1981 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam. Vanaf dat moment volgden vele succesvolle exposities, zowel in Nederland als daarbuiten.

In zijn werk stond de mens tot nu toe altijd centraal. Met de start van zijn projecten ‘The Great Exotic Birdshow’ en ‘De niet-bestaande vogels van Europa’, heeft de mens plaatsgemaakt voor de vogel. In deze meest recente werken springen zijn thematische aanpak, zijn expressionistische stijl en zijn niet te missen lijsten opnieuw in het oog. Hij gaat zelfs nog een stapje verder. Zijn tentoonstellingen worden, door o.a. het gebruik van geur en geluid, meer en meer een ‘totaalbeleving’.

Foto’s Lenus van der Broek

hooymeyerhooymeyer

Mede mogelijk gemaakt door