Voorbereidingen opera Nijetrijne

Door Immy Sloot, vrijdag 29 juli 2016 15:38
door Lenus van der Broek

De voorbereidingen voor de operavoorstellingen zijn in volle gang. De grote en kleine tenten zijn opgebouwd en het decor heeft ook al definitieve contouren. 
Opera Nijetrijne heeft  dit jaar gekozen voor Mondo aan de Scheene. Dit is een opera gebaseerd op Haydn’s ‘Il mondo della Luna’ naar een libretto van Goldoni. De eerste opvoering vond op 1777 plaats in Eszterháza, Hongarije.
Opera Nijetrijne voert  sinds 2001 jaarlijks, in het Nederlands vertaalde, komische, onbekende 18e eeuwse opera’s op in natuurgebied De Rottige Meente. Producent is Yvon Scheper. 
Er worden elf voorstellingen gegeven, waaronder twee besloten. Na afloop van de voorstelling wordt aan lange tafels  van een gezamenlijke maaltijd genoten.
De première vindt plaats op dinsdag 16 augustus, aanvang voorstelling 17.30 uur. De reeks wordt op zondag 28 augustus besloten. Bijna alle voorstellingen zijn al uitverkocht er zijn nog slechts enkele kaarten verkrijgbaar op 16, 18 en 23 augustus. Voor alle informatie en kaarten bestellen zie: www.operanijetrijne.nl.

(foto's Lenus van der Broek)

operaoperaopera

Mede mogelijk gemaakt door