WDN speelt "de erfenis van tante Bella"

Door Immy Sloot, maandag 20 maart 2017 10:40
door Geertje Weerman

Afgelopen winter heeft toneelvereniging WDN weer hard gewerkt om een leuk toneelstuk neer te zetten en heeft drie succesvolle uitvoeringen achter de rug, voor de 55+ groep  op 11 en 18 maart in het Polderhuus.

Spelers:

Bouke Witteveen – Leo

Wolter Staalsmid – Bastiaan

Diana Smale – Greet

Paula van der Laan – Neeltje

Joellä Benders – Dora

Geraldien de Jong – Suzan

Janny Spijkstra – mevrouw van Dreuten

Geertje Weerman – Wiepie

Klaas Hofstra – Albert Duursma

Wouter van Hilten – Berend Duursma

Het stuk gaat over de gebroeders Duursma (Albert en Berend) en hun overleden tante Bella. Berend en Albert hebben niet zo erg gerouwd om tante Bella, want een band met de tante hadden ze niet. Sterker nog, eigenlijk zijn ze zelf wel blij met haar overlijden, want ze hebben nu immers een erfenis!

En de erfenis bestaat uit een iets wat verpauperde beautysalon. Berend is er van overtuigd, dat de beautysalon met een likje verf en wat kleine aanpassing voor goud geld te verkopen is.  

Ondertussen moet de schoonheidssalon wel gewoon open blijven zodat het klantenbestand kan worden overgedragen. Hiervoor is wel personeel nodig maar helaas tante Bella deed alles zelf. De gebroeders Duursma hebben beiden geen kaas gegeten van de verzorging van andere mensen. Met het handboek en de hulp van stagiaire Suzan verzorgen ze de mensen op een geheel eigenzinnige wijze.

Er wordt een hotstone massage gegeven met grote zwerfkeien, een modderbad met modder vanuit de tuin en een huidmasker met verf. Dan komt ook nog een nichtje opduiken die recht heeft op een deel van de erfenis. Om dit te voorkomen verkleed Albert zich als tante Bella wat hilarische stukjes opleverde.

Al met al een leuk stuk waar de mensen van hebben genoten.

foto's Hans Brandsma

 toneeltoneeltoneeltoneeltoneel

Mede mogelijk gemaakt door