Werkzaamheden aan riool

Door Margo Pelgrom, zondag 28 december 2014 12:48
van 5 jan - 23 jan 2015

Rioolwerkzaamheden

Vanaf maandag 5 januari 2015 tot en met vrijdag 23 januari 2015 wordt een deel van de riolering in Scherpenzeel en Munnekeburen schoongemaakt en geïnspecteerd.

Het gaat in Scherpenzeel om de riolering in De Kragge, De Ribbe, Grindweg en in Munnekeburen om de riolering in de grindweg, De Lemsterweg en een gedeelte van de riolering in het Voetpad (bij de kerk)

De werkzaamheden worden uitgevoerd door het reinigingsbedrijf Van der Valk & De Groot uit Wolvega.

Gemeentelijke samenwerking

Het uitvoeren van rioolinspecties is nodig om de kwaliteit van de riolering te kunnen vaststellen. Door het verzamelen van al deze video-opnames kan de kwaliteit van de riolering worden vastgesteld. Aan de hand van de resultaten wordt besloten waar reparaties moeten worden uitgevoerd of waar de riolering vervangen moet worden. In samenwerking met de gemeenten Ooststellingwerf en Opsterland is één bestek opgesteld voor de reinigings- en inspectiewerkzaamheden in de drie gemeenten. 

Tips

Door de werkzaamheden kan er mogelijk water omhoog komen in uw toilet, keuken, douche en schrobputje. Wij adviseren u dan ook om tijdens de werkzaamheden de deksel van het toilet af te sluiten en de stop in de spoelbakken te stoppen. Tevens is het goed om na de werkzaamheden alle spoelpunten even te laten lopen om zo alle sifons weer te vullen met water. Dat voorkomt stankoverlast.

Informatie

Circa twee dagen voordat de werkzaamheden worden uitgevoerd, wordt er huis-aan-huis een brief verspreid. Voor vragen kunt u contact opnemen met Willem de Vries van de afdeling Ruimte, telefoon 0561-691207

 

Mede mogelijk gemaakt door